TERUGBLIK

De 40.000 bezoekers die het afgelopen weekend het Dickensfestijn Drunen bezochten, hebben genoten van dit bijzondere winterevenement. Ruim 600 medewerkers zorgden voor een bijzondere sfeer in het Victoriaans openluchttheater. Zaterdagavond zorgden de kinderen voor de aftrap van Dickens by Night met een lampionnenoptocht begeleid door de Clan Lamont Pipe band. De sfeer op het Raadhuisplein met duizenden lichtjes was magisch en de kinderen genoten zichtbaar van alles wat voorbij kwam. De christmas fair werd druk bezocht en in de Dickensstreet werd de tijd teruggezet naar de duistere negentiende eeuw, waar dood en verderf aan de orde van de dag was. Je kwam zwervers, rovers, schoffies, kwakzalvers en dames van lichte zeden tegen, die zorgden voor een macaber sfeertje in het donkere decor van de avond.

Sfeerimpressie Dickens by Night (YouTube)

Zondagmiddag genoot het publiek van alle optredens, straattheater en de indrukwekkende roofvogelshow. Hoogtepunt van de middag was de spectaculaire Dickensparade met acteurs en figuranten van toneelvereniging ONA/ONS. Zij hadden zich goed voorbereid op hun rol en zagen er prachtig uit. Van wasvrouw tot Charles Dickens, van weeskind tot Queen Victoria, iedereen had enorm veel belangstelling en waardering van het publiek. Op het Raadhuisplein kregen de Goede doelen organisaties veel steunbetuigingen. De optredens in de Lambertuskerk waren heel bijzonder met als hoogtepunt het concert van het Symfonisch blaasorkest Drunen met zanggroep Chantemble.

Sfeerimpressie Dickensfestijn Drunen (YouTube)

 

 “Charles Dickens is niet dood, hij leeft... op het Dickensfestijn in Drunen”

Wij kijken met veel plezier, maar vooral ook trots terug op een prachtig weekend. In de media zijn tevens mooie woorden te vinden over de sfeervolle negentiende eeuwse taferelen in Drunen. De gemaakte foto’s en video’s zeggen eigenlijk meer dan woorden (zie onderstaande links).

Foto's Drunen4you

Op onze facebookpagina zijn nog meer foto's gedeeld. 

  • Wix Facebook page

STICHTING DICKENSFESTIJN DRUNEN

Raadhuisplein 10 5151JH Drunen

KvK 60377852

Cookieverklaring www.dickensfestijndrunen.nl:

Deze website is gemaakt door 

Creative-PME Drunen

Promoties - Multimedia - Entertainment

creative-pme@ziggo.nl

06-36319786