top of page

NIEUWS

Compleet programma in de Sint Lambertuskerk tijdens Dickensfestijn Drunen

Ook de Sint Lambertuskerk opent haar deuren tijdens het Dickensfestijn Drunen. Voorafgaand aan het middagvullend programma is er een bijzondere Eucharistieviering m.m.v. Projectkoor Brabant en Koor Karakter onder leiding van dirigent Lex Wiersma om 11.00 uur. Deze koren zijn gekleed in Dickensstijl.

 

Vanaf 12.30 uur start het programma met het kerstverhaal voor kinderen bij de kerststal. Verder zijn er optredens van slagwerkgroep Drunen, zanggroep Chamtemble, Leerlingen van muziekafdeling van centrum voor de kunsten de Aleph, Heusdens mannenkoor, Koperensemble Harmonie Drunen, Trio van euphoniums en orgel en koor Vocality.

 

De gehele middag kunt u de bijzondere kerststal bezichtigen.

 

Om 17.00 starten de kinderen voor hun lampionnenoptocht vanuit de Lambertuskerk.

Ter afsluiting van het Dickensfestijn Drunen op zondag 21 december roept de organisatie alle kinderen op deel te nemen aan de Lampionnenoptocht. Om 17.00 uur start deze optocht vanuit de Sint Lambertuskerk in gezelschap van kerstmuzikanten en Dickenspersonages. De gehele middag kun je bij Bruna Drunen deelnemen aan een gratis workshop lampionnen maken.Heb je geen tijd of inspiratie dan kun je deze lampionnen ook kopen bij Bruna , voorzien van een veilig elektrisch lampje speciaal voor de kleinste deelnemers.

Wil je meelopen, samen met je ouders, opa, oma en al je vrienden van school, kom dan naar de kerk en neem je mooiste lampion mee voor een sprookjesachtige kerstsfeer.

Lampionnenoptocht en workshop lampionnenmaken bij BRUNA Drunen

 

 

"Grootse Dickensstraat" hoogtepunt tijdens 10-jarig bestaan Dickensfestijn Drunen.

 

 

Drunen 20 november 2014 - Op zondag 21 december tijdens het Dickensfestijn Drunen wordt er een complete Dickens-straat gecreëerd achter het gemeentehuis! Op deze manier viert de organisatie het 10-jarig bestaan van het Dickensfestijn Drunen. De Victoriaanse tijd was een tijd van grote sociale tegenstellingen,van rijkdom en armoede. Charles Dickens bedacht hier verschillende personages bij. Wanneer U door de Dickens-straat loopt zult u getuige zijn van een openluchttheater met tal van deze bijzondere personages. De cast van ONA en O.N.S voeren de gehele middag verrassende acts op en nemen U mee naar de tijd waarin de leefomstandigheden moeilijk en hard waren!

Raadhuisplein wordt Goede Doelenplein tijdens Dickensfestijn Drunen. Het Raadhuisplein in Drunen wordt op zondag 21 december tijdens het Dickensfestijn Drunen omgetoverd tot het Goede Doelenplein. De organisatie stelt een aantal kramen gratis ter beschikking tijdens dit bijzondere evenement. 
 

Bent u vertegenwoordiger van een goede doelenorganisatie en heeft U belangstelling voor een gratis kraam neem dan contact op met de Stichting Dickensfestijn Drunen via dickens@promotiedrunen.nl

Raadhuisplein wordt goede doelenplein tijdens het Dickens Festijn Drunen 2014 !

Beleef de 19e eeuwse Engelse stad van de schrijver Charles Dickens in het sfeervolle centrum van Drunen tijdens het Dickens Festijn Drunen 2014 !

De klok wordt weer teruggedraaid op zondagmiddag 21 december in Drunen. Van 12.00 tot 17.00 uur verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 400 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot David Copperfield , van weeskinderen tot dronkaards, van dienstmeisjes tot deftige lieden.

 

Wie door de straten van Drunen loopt, komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Charles Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Overal in het centrum zijn optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliederen zijn te horen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Er lopen kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en gekken rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep als de spectaculaire Dickensparade passeert, begeleid door de Mac Laren pipe band. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de kerstmarkt. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. De ganzen- parade maakt wederom zijn opwachting in Drunen en gaan in ganzenpas door het centrum . Een topattractie voor jong en oud!

 

Wilt U de sfeer van Kerstmis proeven kom dan naar Drunen op zondag 21 december tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Alle winkels zijn geopend !

bottom of page