CONTACT

 

Wilt u meer weten ? 

Marktmeester Dickensfestijn Drunen

Ad van der Doelen

06-2340 4316

marktmeester.dickensfestijn@gmail.com

  • w-facebook
INSCHRIJVEN DEELNEMERS AAN KERSTFAIR / KERSTMARKT DICKENSFESTIJN / DICKENS BY NIGHT DRUNEN EDITIE 2022

 

Dickensfestijn Drunen trok in 2019 ruim 45.000 bezoekers naar het centrum van Drunen en is daarmee een van de meest succesvolle kerstmarkten in Noord-Brabant. Het kleinere Dickens by Night is compacter maar volgens de reacties van bezoekers en ook handelaren misschien nog wel beter qua resultaat. Op beide evenementen treffen bezoekers naast diverse optredens van koren en andere muziekgezelschappen, ook veel Dickenskarakters aan.  In Dickensstreet, naast het gemeentehuis, voeren toneelspelers kleine acts op zoals mopperende wasvrouwen, stelende straatschoffies en ondeugende schoorsteenvegers. 

 

De komende editie wordt weer fantastisch: het aantal locaties met Dickenstaferelen wordt uitgebreid en de kerstmarkt wordt op een aantal punten aangepast. De onderverdeling tussen de kerstfair in Dickensstijl en een meer algemene kerstmarkt blijft. Verder worden een aantal aandachtspunten van 2019 aangepakt.

 

Ook voor de editie 2022 biedt Dickensfestijn Drunen ruimte voor handelaren, kooplieden en demonstrateurs. Om het karakter en de kwaliteit van het evenement te bewaken dient u zich vanzelfsprekend vooraf aan te melden. Deelname is pas definitief na schriftelijke bevestiging. 

 

Dit jaar maken we weer onderscheid in tarief, locatie en wijze van participatie. 

 

Let op ! 

De eerste inschrijvers krijgen als eerste extra deelnemersinformatie en de mogelijkheid om een plaats te reserveren. De organisatie wijst deze plaatsen toe en probeert op basis van verkregen informatie een gevarieerde markt te bieden en te voorkomen dat er te veel aanbod van hetzelfde product is. Tevens bewaken we de kerstsfeer.

Een definitieve plaats wordt toegewezen na ontvangst van het inschrijfgeld. De eerste betalers krijgen de eerste plaatsen toegewezen. Inschrijvingen kunnen afgewezen worden. De organisatie is niet verplicht hier een reden voor op te geven. 

OPTIE 1: Deelnemer kerstfair in Dickensstijl
op zaterdagavond 17 december 2022 van 17.00 - 22.00 uur of zondagmiddag 18 december 2022 van 12.00 - 17.00 uur   

(A-locatie in centrum, Raadhuisplein, Stationstraat, 1e deel Torenstraat, 1e deel Hugo de Grootstraat)

Om deel te nemen aan deze kerstfair zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- Je verkoopt alleen kwalitatieve kerst/cadeau-artikelen danwel food in stijl van Dickensfestijn / Dickens by Night.

- Dit alles in een kraam die door jullie stijlvol is ingericht/aangekleed (verplicht)

(GEEN EIGEN TENTEN/KRAMEN TOEGESTAAN)

- Verkoopwagens toegestaan mits in stijl en vanwege regelgeving noodzakelijk

- Jullie zijn zelf verkleed in Dickensstijl (verplicht). Bij het niet opvolgen van het kledingvoorschrift volgt een boete of wordt deelname geweigerd.

OPTIE 2: Deelnemer kerstmarkt 

op zondagmiddag 18 december 2022 van 12.00 - 17.00 uur

(Locatie aan de rand van het centrum: 2e deel Torenstraat, 2e deel Hugo de Grootstraat, Rabobank)

- Je verkoopt meer algemene en kwalitatieve cadeauartikelen, food of kleding (NIET IN REKKEN).

- Dit alles in een kraam die door jullie stijlvol is ingericht/aangekleed (wenselijk)

(GEEN EIGEN TENTEN/KRAMEN TOEGESTAAN)

- Verkoopwagens toegestaan mits in stijl en vanwege regelgeving noodzakelijk

- Natuurlijk zien we jullie graag verkleed in kerststijl 

Kosten deelname kerstfair / kerstmarkt

(Non-)food (meenemen): 

Deelname inclusief huur marktkraam en stroom (max 4 A) kost € 75,00  

(zaterdagavond of zondagmiddag)
--> Beide dagen € 135,00  

 

Food/beverage (direct te consumeren):

Deelname inclusief huur marktkraam en stroom (max 4 A) kost € 130,00

 (zaterdagavond of zondagmiddag)

--> Beide dagen € 245,00

 

Kunstenaars/hobbyisten kunnen zich ook aanmelden. Voor een aantal kunnen we een speciale aanbieding doen. 

De organisatie bepaalt op basis van de ontvangen informatie onder welke groep je valt. Bij het niet naleven van het reglement, kun je worden verwijderd van de kerstmarkt en uitgesloten van verdere deelname. 

INSCHRIJVEN KERSTFAIR / MARKT: 
Aanmelden is tot 30 november 2022 mogelijk,

door het onderstaande aanmeldformulier te verzenden.

Geef duidelijk aan of je zaterdagavond en/of zondagmiddag wil deelnemen en op welke markt je wil staan. (kerstfair / kerstmarkt) . Door inschrijving verklaar je het reglement te hebben gelezen en akkoord te gaan met de inhoud. Meer informatie; klik hier

Deelname Dickensfestijn Drunen. Alleen de inschrijving voor de zondagmiddag is nog mogelijk
Aanmelden kan alleen nog voor de kerstmarkt
Worden er etenswaren bereid op de markt?
Bereidingswijze etenswaren

Je bericht is verzonden naar marktmeester.dickensfestijn@gmail.com en wordt periodiek in volgorde van binnenkomst beantwoord. 

Chimney Cakes, Soep,brood, quiches, crêpes,zoete snacks, kerstoorbellen, gefrituurde aardappelspiraal op stok, Brocante, antiek en industriële interieur accessoires, kerstartikelen, serviesgoed, glazen en tafelkleden en servetten, feestelijke kleding, worstebroodjes handbeschilderd aardewerk voor op tafel. steigerhout artikelen, accessoires, kerstbomen, wandborden, lantaarns, knuffels e.d., alles zelf gemaakt, schorten, Fish&Chips, 

kinderbadjasjes, kindertasjes, Bloemen, kerstdecoraties, brocante, Engelse fudge en thee specialiteiten, hartige maaltijd broden en luxe Franse worsten, Handgesponnen wol en decoratie en accessoires, Hertengeweitjes. Skulls buffel, wandkleden en accesoires, Bunzlau Castle servies en textiel. Koffie,thee, choco en gluhwein, Droge worst, Zelfgemaakt (zijden) kerststukken en decoratie, Wildzwijn/Hert/Ree Pate's, galettes (zoete en hartige flensjes) nostalgische tafel, serviesgoed, tafelkristal, kandelaars, zilver, verzilverd bestek, messenleggers, dit alles aangekleed in de sfeer van kerst. Zelf gemaakte kerstdorpen op schors, boomschijven en in lantaarns, English pie, Brabantsche Worstenbroodjes, tassen met koeienvacht, trendy reistassen van geiten leer. plus heerlijke warme pantoffels van echte schapenwol/leer. poffertjes; lollywafels, jams/chutney/picalily/zoetzuur, lekkere dingen voor bij een kaasje/borrel. Engelse christmas cake en mince pies, traditioneel voor een Engelse kerst, chocolade specialiteiten, Schrobbeler, Kerstengeltjes, Old Englisch Ale, en nog veeeel meer.