top of page

Dickensfestijn Drunen zondagmiddag 22 december 2024
van 12:00 tot 17:00 uur

Een sfeervol plein boordevol kraampjes, kerstlichtjes, gezang, Dickens optredens en de geur van een brandend houtvuur. Zondagmiddag 22 december op het Dickensfestijn Drunen. Gedurende deze dag verandert het straatbeeld van Drunen voor de 17e keer in een levend 19e-eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.

Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliedjes, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes completeren de sprookjesachtige sfeer.

 

Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickensstraat. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de grote kerstmarkt. De Ganzenfanfare begeleidt zijn ganzen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. Giezelen op het kerkhof, naar straattheater en stadsomroepers luisteren. Kortom, een onvergetelijke dag.

De sfeervolle kerstmarkt en de Kerstman bezoek je in de Hugo de Grootstraat, Aalbersestraat, Torenstraat, Grotestraat en Stationsstraat. Je vindt er leuke kerstcadeaus en handwerkers demonstreren hun ambacht. • Straatmuzikanten spelen kerstmuziek op accordeon, viool, saxofoon en fluit.

 

  • Er zijn diverse straattheaters, antieke fietsen en dorpsomroepers.

  • De ganzenfanfare loopt in ganzenpas door het centrum.

  • In het midden van de kerstmarkt kun je in winterse sferen schaatsen op de ijsbaan.

  • Op het Raadhuisplein staat een schaapsherder met zijn kudde schapen. 

  • Er zijn ezeltjes, kerstorgels, de Kerstman en doorlopend optredens.


​In de Sint Lambertuskerk kun je de prachtige kerststal bezoeken en luisteren naar diverse optredens.

Ook zijn er optredens van Pocket Rockit, Metallikoor, Drop Dead Gorgeous en meer.

De spectaculaire Dickens parade is zondag om 14.00.

 

Om 17.00 uur wordt het Dickensfestijn Drunen sfeervol afgesloten met een muzikale finale bij het kerstvuur.

Kortom, wil je de authentieke sfeer van Kerstmis proeven? Kom dan naar Dickensfestijn Drunen 


Tijdens de vorige editie bezochten ruim 40.000 bezoekers dit sfeervolle winterevenement in Drunen. 
 

Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstreet.

De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit.

De ganzenhoeder loopt in ganzenpas door het sfeervolle centrum. De spectaculaire stoommachines,  oude ambachten en living statues zorgen voor een onvergetelijk weekend! 

bottom of page