TERUGBLIK 2019

De 45.000 bezoekers die afgelopen weekend Dickensfestijn Drunen bezochten, hebben genoten van dit bijzondere winterevenement. 

Dickens by Night begon met een optocht van de kerk naar Dickensstreet aangevoerd door de indrukwekkende Clan Lamont Pipe Band uit Waalwijk. Er waren kerstvuren en schapen, een draaimolen, nieuwe optredens bij het weeshuis en een griezelige act op de begraafplaats. In Dickensstreet waande je je echt in de negentiende eeuw, waar oude ambachten tot leven kwamen en de kroeg gezellige taferelen bracht. De sfeer op het plein met alle lichtjes was magisch en de kinderen genoten zichtbaar. Het was best koud door een stevige wind, dus gelukkig kon iedereen zich opwarmen bij het grote kerstvuur met warme chocomel of glühwein en zich vergapen aan de show van John de vuurspuwer. De kraampjes met leuke kerstartikelen en cadeaus werden drukbezocht.

Sfeerimpressie Dickens by Night (klik op de link)

Voor iedereen was er zondagmiddag ook genoeg te doen; er waren overal optredens, straattheater, kerstkraampjes, een spectaculaire roofvogelshow en dieren om te knuffelen in de levende Kerststal. De Dickensparade met bijna alle figuranten, onze burgemeester en haar man kreeg weer veel bekijks. De acteurs en figuranten zagen er allemaal prachtig uit en leefden zich goed in in hun rol. Van wasvrouw tot Charles Dickens himself, van weeskind tot Queen Victoria en Scrooge, aan iedereen een groot compliment! Het Goede Doelenplein was dit jaar vergroot met een podium vol (pop)koren en leuke kraampjes. Kinderen konden zich uitleven op de schaatsbaan. 

De Notenkrakers, Longstreetsingers, Sparkling People en Confetti Marcanto zijn maar een paar van de vele bands, koren en orkesten die optraden. In de kerk werden de optredens verzorgd door onder andere zangroep Vocality, Winter Wonder Brass en een speciaal optreden van het Symfonisch blaasorkest van Harmonie Drunen met tenor Mario Veltman.

Sfeerimpressie Dickensfestijn Drunen (klik op de link)

 

 "15 jaar Dickensfestijn is voorbijgevlogen en we gaan gewoon door!”

Wij kijken met veel plezier, maar vooral ook trots terug op een prachtig weekend. De glimlach van het publiek en lovende woorden in de media geven ons energie om door te gaan! De gemaakte foto’s en video’s zeggen eigenlijk meer dan woorden (zie onderstaande links).

Foto's Drunen4you

Op onze facebookpagina zijn nog meer foto's gedeeld.