DICKENSFESTIJN DRUNEN

Tijdens de vijftiende editie van het Dickensfestijn Drunen op zondagmiddag 15 december wordt de tijd teruggezet . Van 12.00 tot 17.00 uur verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.

 

Ruim 600 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers , van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Wie door de straten van Drunen loopt, komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Charles Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Het publiek is getuige van de prachtige Dickensstraat ,een openluchtmuseum met bijzonder straattheater !

 

Overal in het centrum zijn optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliederen zijn te horen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. De winkels en horeca zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en verkopen vanuit hun houten kersthuisjes hun lekkernijen en koopwaar. Er is een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 125 kramen. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten.

In de Grotestraat staat een levende kerststal. Straatmuzikanten spelen kerstmuziek op accordeon, viool, saxofoon en fluit. Er zijn levende standbeelden en dorpsomroepers. Op het Raadhuisplein staat een schaapsherder met zijn kudde schapen en de huifkar met kerstman.

Bovendien  zijn er vuurspuwers, kerstorgels, steltenlopers, antieke fietsen en  een bijzondere roofvogelact  in het teken van Charles Dickens .De ganzenhoeder maakt zijn  opwachting in Drunen en gaat in ganzenpas door het centrum.  Doorlopende optredens zijn er in de Hugo de Grootstraat, Torenstraat, Grotestraat en op het Raadhuisplein. 

 

De  Sint Lambertuskerk maakt deel uit van het Dickensfestijn,  de gehele middag zijn er optredens.  Bovendien kunt u de prachtige kerststal bezichtigen.  Om 17.00 uur wordt het Dickensfestijn Drunen sfeervol afgesloten met een muzikale finale bij het kerstvuur op het Raadhuisplein.Dus wilt U de sfeer van Kerstmis proeven kom dan naar Drunen op zondag 16 december tussen 12.00 uur en 17.00 uur. De entree is gratis  

 

Het afgelopen jaar bezochten ruim 40.000 bezoekers dit sfeervolle winterevenement in Drunen.

  • Wix Facebook page

STICHTING DICKENSFESTIJN DRUNEN

Raadhuisplein 10 5151JH Drunen

KvK 60377852

Cookieverklaring www.dickensfestijndrunen.nl:

Deze website is gemaakt door 

Creative-PME Drunen

Promoties - Multimedia - Entertainment

creative-pme@ziggo.nl

06-36319786