top of page

Het is ieder jaar weer een feest!

Op het moment dat Toine van de Wiel, voorzitter van De Longstreetsingers, Djemm! en De Notenkrakers deze woorden uitspreekt, voel en zie ik wat hij bedoelt. Op hetzelfde moment maakt mijn Dickens hart een sprongetje, want dit is precies waarom Dickensfestijn Drunen bestaat. Beleven en genieten zijn de belangrijkste elementen voor ons als organisatie. Dat dit dan ook de belangrijkste reden blijkt te zijn voor de koorleden om ieder jaar weer terug komen is natuurlijk top!

Ondanks dat Toine zelf geen koorlid is, straalt hij uit dat hij ieder jaar weer geniet van de optredens en het enthousiasme van de leden. Als hij vertelt over de enthousiaste reacties van de koorleden, begint zijn gezicht te stralen. In het dagelijks leven is Toine eigenaar van Bureau van de Wiel. Stilzitten lijkt in zijn woordenboek niet voor te komen, betrokkenheid wel. Dit blijkt wel uit zijn 35 jarig voorzitterschap van De Notenkrakers.

Gedegen voorbereiding

Dickensfestijn Drunen is niet zomaar een evenement waaraan ze even deelnemen. “Ieder jaar zijn we met De Longstreetsingers al maanden vooraf bezig met het samenstellen en repeteren van ons kerstrepertoire en werken de leden hard aan het perfectioneren van hun outfit, om nog mooier voor de dag te komen dan het jaar daarvoor. De leden vinden het geweldig om tijdens Dickensfestijn Drunen op te treden. De waardering tijdens de optredens is groot. De complimenten en fotoverzoekjes na een optreden vormen de kers op de taart.” Beide koren zingen viermaal een half uur en vullen daarmee op zondagmiddag het podium van de kiosk op het Raadhuisplein.

Win-win

Naast dat de optredens voor veel positieve feedback zorgen, is het voor De Notenkrakers ook een mooi moment hun nieuwe musical die elk jaar in januari op de planken staat te promoten. Fijne bijkomstigheid, is dat bijna het gehele koor aanwezig is, waardoor er ieder jaar een indrukwekkend aantal koorleden op de planken staat. “Ik vind het belangrijk dat er zoveel mogelijk leden bij zijn, anders kunnen we het net zo goed niet doen.”

Toekomstmuziek

Toine spreekt de stiekeme hoop uit, dat Dickensfestijn Drunen ooit nog mag uitgroeien tot een compleet weekend. In de stijl zoals de kerstmarkten in Duitsland. Feest, gezelligheid en verbroedering. Dat we aardig op weg zijn, blijkt maar weer uit de groeiende populariteit voor de zaterdagavond, die dit jaar voor de derde keer aan ons mooie Dickensfestijn toegevoegd zal worden.

Zangambities?

Wilt u De Longstreetsingers en De Notenkrakers horen zingen of zou u zelf graag aansluiten bij een van de koren? Kom dan zeker kijken en luisteren tijdens het Dickensfestijn Drunen op zondagmiddag 17 december. Of neem contact op met Toine van de Wiel via 0416-333579 of info@delongstreetsingers / info@denotenkrakers.nl


bottom of page