top of page

Wat je dichtbij haalt, is lekker!

We zijn te gast bij Els van Olphen van Henri. Sinds een paar jaar vriend van Dickensfestijn Drunen en leverancier van een verwarmde soepopkikker voor de acteurs en vrijwilligers.

“Wij staan voor ‘eten met geweten’. We produceren onze soepen, sauzen, maaltijden en dressings niet alleen met natuurlijke, verse lokale producten en partners. We doen dit ook op een duurzame manier.”

Een mooi voorbeeld is de teelt van oesterzwammen op koffiedik. Dit restproduct wordt gebruikt voor het telen van de GRO oesterzwam. “De paddenstoelen gebruiken we in onze soepen en van de voetjes, die normaal worden weggegooid, maken we een krachtig concentraat voor een natuurlijke smaakboost. Zo gaat er niets verloren.”

Henri ontwikkelt momenteel ook een gezonde kindermaaltijd met Fred&Ed Keukenpret. “De maaltijd ziet er fun uit, is lekker en bovenal verantwoord. Het bevat minimaal 150 gram groenten, geen suikers en maximaal 2 gram zout.” Twee voorbeelden van eten met geweten dus.

“De ontwikkeling en innovatie doen we samen met betrokken medewerkers van het productieteam.” Er werken 80 medewerkers bij dit oer-Drunense bedrijf en iedereen wordt uitgenodigd zijn of haar stem te laten horen. Het familiebedrijf wordt geleid door broer Ad en zus Els Van Olphen.

Je komt de producten van Henri vaker tegen dan je denkt. Er wordt samengewerkt met diverse supermarkten (Jumbo, Picnic), retailers (Hema) en de horeca (Efteling). “We hebben bijvoorbeeld een mooie samenwerking met ’t Zusje. Daarnaast zijn we er best trots op dat we de NS innovatieprijs hebben gewonnen door onze samenwerking met Julia’s, dé verse pastabar op het NS station. Deze samenwerkingen zijn onze kracht, we noemen dat ook wel KoKreatie.”

Wil je meer weten over Henri? Bezoek dan de website: www.henri.nl en www.werkenbijhenri.nl


bottom of page