top of page

Terugblik Dickensfestijn Drunen 2017

De 40.000 bezoekers die het afgelopen weekend het Dickensfestijn Drunen bezochten, hebben genoten van dit bijzondere winterevenement. Ruim 500 medewerkers zorgden voor een bijzondere sfeer in het Victoriaans openluchttheater. Zaterdagavond zorgden de kinderen voor de aftrap van Dickens by Night met een lampionnenoptocht begeleid door de Clan Lamont Pipe band. De sfeer op het Raadhuisplein met duizenden lichtjes was magisch en de kinderen genoten zichtbaar van alles wat voorbij kwam. De christmas fair werd druk bezocht en in de Dickensstreet werd de tijd teruggezet naar de duistere negentiende eeuw, waar dood en verderf aan de orde van de dag was. Je kwam zwervers, rovers, schoffies, kwakzalvers en dames van lichte zeden tegen, die zorgden voor een macaber sfeertje in het donkere decor van de avond.

Zondagmiddag genoot het publiek van alle optredens, straattheater en de indrukwekkende roofvogelshow. Hoogtepunt van de middag was de spectaculaire Dickensparade met acteurs en figuranten van toneelvereniging ONA/ONS. Zij hadden zich goed voorbereid op hun rol en zagen er prachtig uit. Van wasvrouw tot Charles Dickens, van weeskind tot Queen Victoria, iedereen had enorm veel belangstelling en waardering van het publiek. Op het Raadhuisplein kregen de Goede doelen organisaties veel steunbetuigingen. De optredens in de Lambertuskerk waren heel bijzonder met als hoogtepunt het concert van het Symfonisch blaasorkest Drunen met zanggroep Chantemble.

“Charles Dickens is niet dood, hij leeft... op het Dickensfestijn in Drunen”

Wij kijken met veel plezier, maar vooral ook trots terug op een prachtig weekend. In de media zijn tevens mooie woorden te vinden over de sfeervolle negentiende eeuwse taferelen in Drunen. De gemaakte foto’s en video’s zeggen eigenlijk meer dan woorden (zie onderstaande links).

Volgende editie

Dickensfestijn Drunen 2018 vindt plaats op 15 en 16 december 2018. Wil je ook meedoen als figurant of acteur? Houd dan vanaf augustus onze facebookpagina in de gaten voor de figurantenoproep.

Wij kunnen ook altijd hulp gebruiken bij het opbouwen en afbreken van het evenement of bij de voorbereidingen en organisatie. Heb je wat tijd over of ben je een organisatietalent? Laat dan je bericht achter bij Joes van Hees (voorzitter.dickensfestijn@gmail.com) of Miranda van Bladel (communicatie.dickensfestijn@gmail.com).

Onderstaand een aantal links naar diverse websites:

Op onze facebookpagina zijn nog meer foto's gedeeld.


bottom of page