top of page

Kennismaking figuranten

Wat was het druk en gezellig! Deze week maakten bijna 40 nieuwe acteurs en figuranten kennis met elkaar, het verhaal van Dickensfestijn en de organisatie. De diversiteit is groot: jong en oud,  nieuw of al zeer bekend. Eén ding hadden ze allemaal gemeen: "Wij hebben er zin in!"

Om 19.00 uur druppelden alle acteurs binnen en bij een kop koffie of thee heette Joes, Wendy en Hannie allen welkom.  Na een algemeen praatje over Dickensfestijn Drunen werden de acteurs in groepjes verdeeld. Er werd gesproken over Charles Dickens en de sfeer uit die tijd. Over de rol die iedereen wil spelen en wat daarvoor nodig is aan inlevingsvermogen, make-up en kleding. Uiteraard werd er stilgestaan bij de route, de Dickensparade en de indeling van het evenement. 

Op zaterdagavond start het Dickensfestijn Drunen om 17.00 uur. Op het Raadhuisplein en in Dickensstreet creëren we een Winterse sfeer op de grote kerstmarkt met ruim 100 kramen met leuke kerstartikelen en lekkere eet- en drankstalletjes. Zondag 17 december vervolgen we de kerstmarkt en zullen ook de overige straten in het centrum geheel in Dickensstijl worden aangekleed. Overal vinden optredens plaats en in de kerk staat een levende kerststal en zingen koren hun liedjes. Tijdens de Dickensparade, in Dickensstreet, rondom de kerstmarkt en in alle straten van het centrum, de acteurs kom je overal tegen.

Iedereen heeft inmiddels een passende rol gekozen. Vaak was dat al meteen duidelijk: "Ik speel het liefst Scrooge" of "Wij willen echt iets vies spelen!" Het is allemaal mogelijk bij Dickensfestijn Drunen op 16 en 17 december a.s. :-) Dat wil je toch niet missen!

Yes, de voorbereidingen kunnen verder van start!

Aandachtig luisteren tijdens het welkomstpraatje
Overleg over de rolverdeling

Wat is er nodig aan inlevingsvermogen in je rol
Wie is nou ook alweer wie?


bottom of page