top of page

Over drie weken opent de nummer 1 Dickens Kerstmarkt van Nederland!

Dickensfestijn Drunen op zaterdagavond 16 en zondag 17 december 2017,

de nummer 1 Kerstmarkt volgens de Zoover top 5 Charles Dickens kerstmarkten van Nederland!*

Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven in het centrum van Drunen: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Een knisperend vuur, sfeervol licht van oude straatlantaarns, de geur van glühwein, geroosterde kastanjes en het gezang van kerstliedjes maken de negentiende eeuwse sfeer compleet.

Zaterdagavond 16 december bent u harte welkom bij "Dickens By Night". We starten om 17.00 uur met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Op en rond het Raadhuisplein in Drunen heerst een winterse sfeer met vuur, aangelichte gevels, brandende oude lantaarns en authentieke eet- en drankkramen. U kunt deze sfeervolle avond lekker rondneuzen tussen de prachtige cadeaus en bijzondere kerstartikelen op de Dickens Christmas Fair, een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 70 marktkramen. U kunt zich opwarmen met warme chocomel of glühwein bij een sfeervol kerstvuur en zich vergapen aan de show van vuurspuwers. In Dickensstreet flaneren keurige dames en heren met hoge hoeden.

Zondagmiddag 17 december vanaf 12.00 uur vergroten we het gebied van de kerstmarkt en zijn er ruim 100 marktkramen. Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstreet. Een paar keer per dag passeert de spectaculaire Dickensparade. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. De ganzenhoeder loopt in ganzenpas door het sfeervolle centrum. Een spectaculaire roofvogelshow, straattheater, oude ambachten en living statues zorgen voor een onvergetelijk weekend!

Wilt u de echte sfeer van Kerstmis proeven? Kom dan naar Drunen op:

  • Zaterdagavond 16 december van 17.00 tot 22.00 uur en

  • Zondag 17 december tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Alle winkels zijn geopend en de toegang is gratis. Het afgelopen jaar bezochten ruim 35.000 bezoekers het Dickensfestijn Drunen!

Kijk ook eens op onze facebookpagina @dickensfestijn.drunen

foto: Drunen4You


bottom of page