top of page

We love to rock!

Sinds jaar en dag ondersteunt Dennis Münninghoff, eigenaar van Software Society, het Dickensfestijn Drunen. “Het is een prachtig evenement om Drunen mee op de kaart te zetten. Ik steun het dan ook van harte, zeker gezien mijn liefde voor muziek.”

Met negentien man personeel heeft de Software Society ruime expertise in huis voor het opzetten en beheren van netwerksystemen. Software-ontwikkeling was lange tijd de belangrijkste taak en Software Society zette zichzelf ongeveer 12 jaar geleden in de fitnessbranche goed op de kaart. Meer dan 1.500 sportscholen in Europa en zelfs Australië maken intussen gebruik van GymManager. Onder andere bij Basic-Fit, HealthCity, SportCity en Fit For Free.

“De liefde voor muziek komt vooral tot uiting in de oprichting van poprockkoren Pocket Rock!t en Metallikoor. Dit doe ik samen met mijn vrouw Franki Münninghoff”.

Pocket Rock!t uit Drunen is een poprockkoor bestaande uit 25 dames en opgericht in september 2011. Begin 2012 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met deze rock chicks en sindsdien groeit hun succes gestaag. Ze treden op tijdens koorfestivals, charitatieve evenementen, particuliere partijen, lokale en culturele festivals en zelfs in een talkshow. Volgens oprichter Franki Münninghoff dankt het koor haar succes aan het moderne en populaire repertoire. Van P!nk, Hozier en James Bay tot Michael Jackson, Avicii en The Rag ́n ́Bone Man.

Pocket Rock!t heeft voor veel nummers eigen arrangementen geschreven. “Veel van de nummers die we wilden zingen, waren niet beschikbaar als koorstukken. En als nummers wel beschikbaar waren, waren ze niet altijd geschikt voor vrouwen. Het is een echte leercurve geweest, maar we zijn nu in staat muziek te produceren die uitdagend én verrassend is. Bovendien komen onze sterke punten nu nog beter naar voren", vertelt Franki.

Metallikoor is een koor wat is opgericht in oktober 2016 en inmiddels bestaat uit 18 mannen. Met krachtige, luide en ‘in your face’ muziek is Metallikoor de perfecte plaats voor rockers om hun longen uit hun lijf te zingen. Geen shownummers, geen klassieke aria’s, geen zeemansliederen, maar gewoon lekkere rock en metal nummers maken het publiek gek. De mannen treden op tijdens koorfestivals, charitatieve evenementen, particuliere partijen, lokale en culturele festivals.

De overkoepelende organisatie Rockpodium staat garant voor optimale faciliteiten. Zo krijgen de heren les van een vocal coach en is er de beschikking over een compleet podium plus geluidsinstallatie voor de optredens. Het zal de mannen dus aan niets ontbreken. “Ik wil het koor meer als een band laten klinken dan een koor. Dit betekent dat je soms creatief moet zijn met de manier waarop je een stem gebruikt om het juiste effect te krijgen. Ik werk altijd op basis van mijn eigen instincten en luister niet naar wat de gevestigde orde zegt. Als de muziek mijn ziel raakt zit ik goed.”

Pocket Rockit kom je zondag 17 december tegen op Dickensfestijn Drunen.

Wil je meer weten over Software Society, Metallikoor of Pocket Rockit? Kijk dan op:


bottom of page