top of page

Tweede figurantenavond was top!

Deze week bezocht weer een groep figuranten en acteurs onze informatiebijeenkomst. Er werd overlegd over de rol die iedereen wilde spelen en welk inlevingsvermogen of act daarvoor nodig is. Alles passend in de tijd van Charles Dickens. De vernieuwde opzet van de Dickensparade werd toegelicht door Joes. Om te voorkomen dat er opstoppingen in de straten van Drunen ontstaan, worden de figuranten vooral ingezet om aan te sluiten daar waar nodig, maar ook om met een act beter in te spelen op het publiek.

Naast 'eigen Drunens publiek', kwamen de toekomstige acteurs uit Tilburg en zelfs uit België! Om praktische redenen werden er ook al kostuums uitgezocht en gepast. Sommige kwamen zelfs al geheel in hun rol.

Zaterdagavond 16 december start het Dickensfestijn Drunen om 17.00 uur. Op het Raadhuisplein en in Dickensstreet creëren we een Winterse sfeer op de grote kerstmarkt met ruim 70 kramen met leuke kerstartikelen en lekkere eet- en drankstalletjes. Zondag 17 december vervolgen we de kerstmarkt en zullen ook de overige straten in het centrum geheel in Dickensstijl worden aangekleed. Overal vinden optredens plaats en in de kerk staat een kerststal en zingen koren hun liedjes. Tijdens de Dickensparade, in Dickensstreet, rondom de kerstmarkt en in alle straten van het centrum, de ruim 150 (!) acteurs kom je straks overal tegen. Van heel jong tot redelijk oud, op iedereen die zijn of haar acteertalent wil laten zien zijn we hartstikke trots!


bottom of page